Razie de noapte în tot Doljul! Un tânăr a fost prins cu pistol și muniție deținute ilegal în mașină

1043

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice din județul Dolj.

 Peste 200 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Astfel, în județul nostru, au fost instituite 47 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 1.000 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 170 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică). În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.300 de persoane, 147 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe.

Polițiștii doljeni au constatat 21 de infracțiuni în flagrant delict, 12 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și restul, infracţiuni de natură judiciară şi economică. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, din care 48 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 8 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite, 4 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și 173 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 125.000 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de aproximativ 5.000 lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 13 permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 26 de ani, din Slatina, judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din Craiova. În urma controlului efectuat de poliţişti, în interiorul autoturismului, respectiv în cotiera dintre scaunele din față, a fost găsit un pistol, supus autorizării, prevăzut cu un încărcător, în care se aflau două cartușe. Poliţiştii au stabilit faptul că pistolul și muniția erau deținute în mod ilegal de către persoana în cauză, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţilor, cauza fiind preluată de Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul IPJ Dolj.

Poliţiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj au depistat, pe DE 70, prin localitatea Brădești, un bărbat de 43 de ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinți, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 5,5 mc material lemnos pentru foc având avizul de însoțire secundar întocmit cu încălcarea normelor legale. Persoana în cauză a fost sancționată conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.500 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au depistat o femeie de 57 de ani, din Predeşti, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce deţinea, în magazin, în vederea comercializării, 140 de ţigarete fără marcaj fiscal, care proveneau din contrabandă. De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, în urma unui control efectuat unui agent economic din localitate, au găsit 260 de ţigarete, ce nu prezentau timbru fiscal. În ambele cazuri, poliţiştii au indisponibilizat ţigările, în fiecare cauză fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au depistat un bărbat de 40 de ani, din Dioști, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 24 de ani, din Craiova, care se afla în incinta unei săli de jocuri de noroc, iar la controlul corporal efectuat asupra acestuia, în buzunarul de la pantaloni, poliţiştii au găsit un cuţit, tip briceag, în lungime totală de 22 cm. Cuţitul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.