Razii cu efective mărite în week-end! 31 de amenzi s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de alertă

0
69

În urma raziilor efectuate de forțele de ordine în ultimele 48 de ore, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 70.000 lei. 31 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de siguranță vizând combaterea răspândirii Covid.

Potrivit IPJ Dolj, la activităţile desfăşurate au participat peste 300 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale și peste 120 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 31 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.