Razii în trafic ale polițiștilor doljeni pentru verificarea purtării măștii de protecție

465

În ultimele 48 de ore, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Potrivit IPJ Dolj, acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane. Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulatie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor doljeni. Astfel de acțiuni sunt vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.

În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 268 de sancţiuni contravenţionale, din care 37 de sancţiuni conform lg. 55/2020, în valoare totală de peste de lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 25 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, politiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.  Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!

Totodată, le recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!