Razii în trafic ale polițiștilor doljeni

0
450

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, după cum anunță reprezentanții IPJ Dolj.

Acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulatie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor doljeni. Astfel de acțiuni sunt vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare. În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 sancţiuni conform lg. 55/2020, în valoare totală de peste 19.000 de lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

Oamenii legii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren! În plus, trebuie să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!_