Reamenajarea apartamentelor doljenilor: Cum încadrezi canapeaua în mobila de hol

0
212

Dacă stai într-un apartament mai vechi, într-un oraș din județul Dolj, cu siguranță știi la ce greutăți să te aștepți atunci când vrei să îl reamenajezi. Printre acestea, una dintre cele mai mari provocări este găsirea unui mobilier care să asigure spațiul de depozitare de care ai nevoie fără să fie prea voluminos, astfel încât să ai suficient loc pentru deplasare.

Unul dintre spațiile cărora doljenii uită adeseori să îi acorde atenția cuvenită este holul. Având în vedere că acesta este primul loc pe care orice vizitator îl vede când îți intră în casă, o canapea este mai mult decât binevenită atunci când vrei să redecorezi. Iată, așadar, câteva idei pentru încadrarea acestui element de mobilier!

Cum își poate găsi canapeaua un loc pe hol

  • Integrează canapeaua în spațiul de pe hol

Dacă știi că atunci când ai musafiri, aceștia se înghesuie să se descalțe și să își lase hainele la ușă, o canapea cu 3 locuri este ideală chiar și pentru cel mai mic hol, dacă ai unde să o amplasezi. Astfel, aceasta poate avea un rol temporar de depozitare, dacă un cuier nu ți se pare de efect.

Dacă ai un hol mai mare, prevăzut cu un dulap pentru haine, canapeaua poate fi încadrată cu succes lângă acesta.

  • Reamenajează debaraua sau cămara

Deși poate ți se pare neobișnuit, stricarea unei debarale sau cămări vechi, în care să așezi o canapea, poate fi soluția cea mai potrivită pentru reamenajarea holului. Pe lângă atmosfera de acasă pe care o vei crea, acolo poți face un adevărat loc de relaxare, mai ales în cazul unui apartament cu două camere.

Chiar dacă acum câțiva ani, mulți români alegeau să folosească serviciile unor designeri pentru a reamenaja apartamentele, probabil te poți descurca și singur cu alegerea câtorva piese de mobilier pe care să le încadrezi cu ușurință și în cel mai mic spațiu.

  • Renunță la peretele despărțitor cu bucătăria

Dacă stai într-un apartament vechi din Dolj, ai putea să te gândești la unirea bucătăriei cu holul prin dărâmarea unui perete. Astfel, vei câștiga mai mult spațiu, iar în acest caz plasarea unei canapele devine o necesitate. Și aici, însă, va trebui să optezi pentru una mică.

Dacă vrei să creezi o atmosferă familială, măsuțele pentru cafea mici și multifuncționale își pot găsi și ele un loc pe hol, alături de canapea. Ideale sunt cele cu roți care pot fi mutate, la nevoie și în living.

  • Ai grijă la potrivirea mobilei de pe hol cu cea din sufragerie sau bucătărie

Atunci când alegi să modernizezi un hol în care să pui și o canapea, trebuie să ai în vedere păstrarea simetriei și a stilului de mobilă ales cu cel al livingului sau al bucătăriei, dacă optezi pentru renunțarea la peretele despărțitor dintre acestea. Astfel, vei crea impresia unui spațiu mai mare, ideală, mai ales într-un apartament mic.

Sunt foarte multe idei de care te poți folosi pentru a crea un hol modern și din care canapeaua nu poate lipsi. Având în vedere că există modele create special pentru acesta, le poți folosi atunci când vrei să îți reamenajezi apartamentul și să dai o nouă funcționalitate spațiului de la intrare.

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.