Rețea nouă de alimentare cu apă pe patru străzi din Craiova, într-o singură zi

642

Compania de Apă Oltenia a reușit, joi, 07.05.2020, să realizeze o lucrare de amploare în cartierul craiovean 1 Mai, tronsonul cuprins între Liceul de Arte Marin Sorescu și Stadionul Tineretului. În câteva ore, angajații Companiei au înlocuit conductele vechi și uzate de alimentare cu apă cu unele noi, pe străzile Dealul Spirii, Arțarului, Buziaș și Adrian Păunescu. Mai mult, au fost montate branșamente noi atât la blocurile din zonă, cât și la celelalte imobile, toți utilizatorii fiind branșați la noua rețea.

Starea de degradare și vechimea conductelor de alimentare cu apă din zona străzilor Dealul Spirii, Arțarului, Buziaș și Adrian Păunescu, din cartierul craiovean 1 Mai, a dus, în ultima vreme, la producerea mai multor avarii în acel perimetru. Ultimul eveniment de acest fel s-a petrecut miercuri, 06.05.2020. În aceste condiții, a fost luată decizia înlocuirii conductelor în toată zona respectivă, deoarece cartierul este cuprins într-un program de reabilitare a părții carosabile.

Astfel, joi, 07.05.2020, peste 60 de angajați ai Companiei de Apă Oltenia, cu 20 de utilaje, au fost mobilizați și au demarat lucrările pe toate cele patru străzi în același timp, pentru ca utilizatorii să nu fie afectați mai mult decât este necesar.

S-au făcut săpăturile, au fost decuplate casele și blocurile M4, M5, M7, M14, M15, M16 de la conductele vechi de apă – DN 150 și DN 63 – care au fost tăiate și înlocuite cu unele noi. S-au montat apoi branșamente și s-au făcut legături noi pentru fiecare bloc și fiecare casă de pe cele patru străzi, s-a înlocuit o vană la Punctul Termic Mântuleasa, s-au reabilitat căminele de canalizare și gurile de scurgere a apei pluviale, iar la final toată zona a fost cuplată la noua rețea. Câteva sute de craioveni sunt beneficiarii acestei lucrări.

Pentru Compania de Apă Oltenia a fost un efort foarte mare, utilizatorii fiind afectați de lipsa apei aproximativ 3 ore, însă rezultatul este creşterea siguranţei în funcţionare a rețelei şi păstrarea calităţii apei la cei mai buni parametri, după cum au precizat reprezentanții instituției.