Sărbători fericite, angajați fericiți – idei de beneficii care fac diferența în sezonul festiv de iarnă

404

Cu sezonul sărbătorilor de iarnă apropiindu-se cu pași repezi, managerii și liderii de companii se întreabă adesea cum să ofere cele mai memorabile și valoroase beneficii angajaților lor, astfel încât aceștia să se simtă prețuiți și apreciați de către cei pentru care lucrează. Oferirea unor beneficii suplimentare în această perioadă poate avea un impact semnificativ asupra moralului și satisfacției angajaților. 

În acest articol, vom discuta despre diverse idei de beneficii care fac diferența în sezonul festiv, contribuind la creșterea productivității și bunăstării la locul de muncă.

Iată 5 idei de modalități prin care îți poți arăta aprecierea față de angajații tăi, cu ocazia acestor sărbători de iarnă, pe care angajații tăi să le aprecieze cu adevărat

  1. Bonusuri de sărbători și vouchere pentru cumpărături

Un mod clasic de a aduce bucurie în rândul angajaților tăi este prin oferirea unor bonusuri de sărbători sau vouchere pentru cumpărături. Acestea le oferă posibilitatea să își aleagă cadourile preferate sau să își îndeplinească dorințele personale. Un astfel de bonus poate veni și sub forma unui card pentru tichete cadou, așa cum oferă cei de la Pluxee.ro. Un card de tichete cadou oferă angajaților posibilitatea de a alege exact ceea ce își doresc sau au nevoie. Fie că optează pentru cumpărături în magazinele preferate, pentru o cină la un restaurant de lux sau pentru bilete la un spectacol, aceștia pot decide cum să-și folosească răsplata. Această opțiune nu numai că aduce un zâmbet pe fețele angajaților, dar și îi ajută să simtă că angajatorii le recunosc nevoile individuale.

  1. Zile libere suplimentare sau program redus

În agitația sezonului festiv, oferirea unor zile libere în plus față de cele disponibile sau posibilitatea de a lucra cu un program redus poate fi o modalitate excelentă de a sprijini echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Acest gest arată că angajatorii înțeleg importanța timpului petrecut cu familia și prietenii în timpul sărbătorilor.

  1. Cadouri personalizate și evenimente de echipă

O altă idee excelentă este oferirea unor cadouri personalizate, care reflectă atenția și grija angajatorilor față de angajați. Fă un pas înainte și află care sunt interesele angajaților tăi și alege cadouri în consecință. De asemenea, organizarea unor evenimente de echipă, precum petreceri festive sau activități recreative, poate întări spiritul de echipă și relațiile interpersonale, contribuind la un mediu de lucru mult mai plăcut.

  1. Asigurare de sănătate suplimentară

Sănătatea este întotdeauna o prioritate, iar în sezonul rece, aceasta poate deveni o preocupare mai mare decât de obicei. Oferirea unei asigurări de sănătate suplimentară sau a unor pachete de beneficii care acoperă consultații medicale, examene și alte servicii medicale de specialitate poate aduce liniște angajaților și familiilor acestora, fiind cu siguranță un cadou de pe urma căruia vor beneficia și pe care îl vor primi cu mare entuziasm.

  1. Abonamente la servicii de well-being

Tot din aceeași sferă a bunăstării și sănătății, pe lângă o asigurare de sănătate, poți oferi angajaților tăi și un abonament la un serviciu de relaxare sau întreținere corporală, precum abonamente la centre de fitness, aplicații de meditație, diverse tipuri de terapii sau servicii de consiliere. Prin astfel de cadouri, poți contribui semnificativ menținerea unui echilibru sănătos între corp și minte pentru angajații tăi, iar acest lucru se va traduce într-o productivitate și entuziasm crescut la locul de muncă.  

În concluzie, sărbătorile fericite și angajații fericiți merg mână în mână atunci când angajatorii aleg să ofere beneficii care să depășească așteptările. Indiferent de opțiunile alese, esențial este să reflecte valoarea și respectul față de eforturile angajaților pe tot parcursul anului. Prin implementarea acestor idei, ca și angajator, poți contribui la consolidarea relației cu echipa ta. Sezonul festiv poate deveni astfel nu doar o ocazie de sărbătoare, ci și de consolidare a conexiunilor și a angajamentului reciproc între angajați și angajatori.

Sursa foto: Pexels.com