Şase bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru că au racolat şi exploatat sexual, în Craiova, şapte fete dintre care două minore. Acestea erau recrutate prin metoda „loverboy”. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut percheziţii în Craiova şi comuna Bucovăţ găsind, printre altele, trei pistoale şi zeci de arme albe.

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane sunt bănuite că, în cursul anului 2022, prin metoda ,,loverboy”, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe fete, cinci majore şi două minore, în municipiul Craiova, în apartamente închiriate în sistem hotelier.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat,  sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, trei pistoale de tip airsoft şi 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare).

13 persoane au fost conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, toţi din judeţul Dolj,  acuzaţi  de trafic de persoane și trafic de minori.

Ulterior, Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bărbaţilor, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.