Scandal cu focuri de armă azi-noapte în Craiova! Un bărbat a ajuns la spital rănit la braț

1432

Un bărbat a ajuns la spital, azi-noapte, împușcat în braț, după un incident petrecut pe bulevardul 1 Mai din Craiova. În urma unei șicanări în trafic între două mașini, un bărbat aflat într-una din ele a tras mai multe focuri de armă către cealaltă. Polițiștii îi caută acum pe cei implicați.

Polițiștii au fost sesizați, azi-noapte, cu privire la faptul că, pe bulevardul 1 Mai din Craiova, au fost trase focuri de armă. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat un autoturism abandonat, care prezenta avarii. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că șoferul mașinii respective s-ar fi șicanat în trafic cu un alt conducător auto, între cele două vehicule având loc o coliziune. După coliziune, unul dintre pasagerii unuia dintre autoturisme ar fi tras cu un pistol trei focuri de armă către cealaltă mașină. În urmă incidentului, unul dintre pasagerii care se aflau în autovehiculului abandonat s-a deplasat la spital pentru îngrijiri medicale, având o plagă împușcată la antebrațul stâng, acesta fiind în afară oricărui pericol.

În cauza a fost constituită o echipa complexă formată din polițiști din cadrul Poliției municipiului Craiova, Serviciul de Investigații Criminale și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care desfășoară cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a autorilor acestor fapte.  „În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugerea și lovirea sau alte violențe. Există un cerc de bănuiți, la acest moment polițiștii efectuează verificări în vederea depistării acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

În plus, în afara sediului Secției 2 Poliție Craiova, unde se aflau rudele persoanei împușcate, a mai avut loc un incident. Doi bărbați, care nu aveau legătură cu primul eveniment și care se aflau sub influența băuturilor alcoolice i-au luat la înjurături pe cei aflați acolo, fară un motiv concret, mai spun reprezentanții IPJ Dolj. De asemenea au fost aruncate și sticle in direcția persoanelor respective, fara a exista însă victime. Cei doi bărbați au fost conduși la sediul secției unde le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform legii 61/1991.