Se deschide circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România

281

Circulația pe cei 31,75 Km dintre Valea Mare și Colonești va putea fi deschisă săptămâna aceasta, cu șase luni mai devreme față de termenul contractual, anunță reprezentanții CNAIR, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: 

”Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (#DEx12) se va deschide în această săptămână!
Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.
Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).
Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.
Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.
Îmi doresc ca și asocierea de constructori români și turci, care a preluat lucrările pentru Tronsonul 1, să se mobilizeze la fel de bine pe cei 17,7 km dintre Craiova și Robăneşti, astfel încât, la finalul anului 2024, să putem circula pe toți cei 121,12 km ai Drumului Expres Craiova- Pitești”.