Secretara Facultății de Drept din Craiova trimisă în judecată și menținută în arest preventiv

1287

Cristina Carmen Lupescu (50 de ani), secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, a fost trimisă în judecată pentru 11 acte materiale de trafic de influență și 10 de înșelăciune. Ieri, Tribunalul Dolj a menținut arestarea preventivă a femeii.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au anunțat că, la data de 18.07.2018, ofiţerii de poliţie ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată  a inculpatei L.C.C., în vârstă de 50 ani, din municipiul Craiova, cercetată în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (11  acte  materiale), înşelăciune în formă continuată,  (10  acte materiale), fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În data de 25.05.2018, ofiţerii de poliție judiciară ai S.J.A. Dolj, cu sprijinul S.J.A. Mehedinți și Structurii Centrale a D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a numitei L.C.C., secretar la o facultate de drept a unei universități din Craiova – forma frecvenţă redusă, după ce a primit suma de 1.300 lei de la un denunţător, cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său.

În fapt, în perioada 2014 – 2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 – 3.000 lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 lei.

Din probele administrate până în prezent, există indicii că inculpata ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urmau să fie date la examene.

După desfăşurarea activităţii de surprindere în flagrant, în baza mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi, s-au efectuat percheziţii domiciliare în biroul unde inculpata îşi desfăşura activitatea, cât şi la domiciliul acesteia, pentru identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă.