Secretarul de stat Ovidiu Flori: Am bugetat actualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru autostrada Craiova – Pitești

6353

ovidiu floriSecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Flori, a prezentat situația proiectului de construire a unei autostrăzi ce va lega Craiova de Pitești în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 15 februarie 2017.

„Este o fișă de investiții aprobată în Masterplanul pentru Transporturi, a fost aprobată anul trecut, în luna septembrie. În momentul de față au fost termene succesive care s-au amânat, respectiv noiebmrie 2016, februarie 2017, ultimul 2 martie 2017.

Amânările au avut drept cauză solicitările de clarificări care au venit legate de documentația de atribuire și caietul de sarcini, pentru că a fost un număr foarte mare de solicitări din partea celor interesați de această investiție. Vorbim de o actualizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, cuprinzând autostrada Craiova – Pitești, centura Slatinei și centura Balșului.

În momentul de față există finanțare pentru această fază a proiectului. Sperăm ca în prima decadă a lunii martie să avem depunerea de ofertă pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic. Studiul de fezabilitate vizează o autostradă nu un drum expres. Aceasta este situația reală”, a precizat Ovidiu Flori, ministru secretar de stat.

Acesta a mai precizat că nu există discuții despre realizarea unui drum expres așa cum se vehicula, studiul de fezabilitate vizând clar o autostradă.

În şedința de Comitet Executiv Județean a PSD Dolj a fost adoptată și o rezoluție prin care parlamentarii doljeni își reafirmă susținerea pentru realizarea autostrăzii Craiova-Piteşti.

sursa: staredefapt.ro