Sediu nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 3 din Segarcea,

0
147

13 ianuarie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile au participat, luni, la inaugurarea noului sediu al Grădiniței cu program prelungit nr. 3 din Segarcea, imobil reabilitat și dotat în cadrul unei investiții cu valoarea de peste 3 milioane de lei, susținute financiar din bugetul local.

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat interesul manifestat de primăria orașului pentru implementarea de proiecte în domeniul educațional, dar și implicarea Consiliului Județean în demersuri care contribuie la dezvoltarea localității.

„Am venit în Segarcea pentru a vedea această realizare deosebită a autorităților locale, dusă la bun sfârșit din sursele proprii ale primăriei. Putem spune că este un edificiu extraordinar pentru cei 60 de copii care vor veni aici, cu o dotare modernă și cred că rivalizează cu multe dintre grădinițele din Craiova.

Am remarcat, totodată, apetența domnului primar Nicolae Tutunaru și a consiliului local pentru investițiile în sfera educației, a căror valoare cumulată se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, adică aproape 2,3 milioane de euro, fiind cele mai mari investiții din ultimele patru decenii în acest domeniu, în Segarcea.

Mă bucur pentru faptul că, pe lângă inițiativele autorităților locale, ajung aici și alte proiecte, cum ar fi cel al realizării gazoductului Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, pentru care Consiliul Județean Dolj a făcut demersuri de cel puțin 10 ani și care acum prinde contur.

Îmi doresc ca această localitate să devină un oraș model, iar noi rămânem alături de comunitatea de aici, așa cum am procedat atunci când am reabilitat și modernizat drumul județean 561 Craiova – Segarcea – Cârna, dar și atunci când, din Master planul pentru apă și apă uzată, o sumă de 7,5 milioane de euro a fost direcționată către această zonă, pentru a realiza rețele de alimentare cu apă și de canalizare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În cadrul evenimentului, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a remarcat capacitatea autorităților locale din Segarcea de a asigura o gestionare eficientă a fondurilor publice.

„Ne face plăcere să constatăm că avem în județul Dolj primari tineri, care confirmă și au realizări importante în beneficiul comunităților care le-au acordat încrederea lor. Este de admirat faptul că acest edificiu a fost reabilitat și dotat cu fonduri de la bugetul local, ceea ce demonstrează că autoritățile din Segarcea, în frunte cu primarul, au știut să chibzuiască banul public și să îl folosească în interesul oamenilor.

Contează foarte mult faptul că, în afară de infrastructura rutieră, primăria s-a orientat către un domeniu extrem de important: educația. Am găsit un oraș tânăr, care are viitor, un oraș care respiră, iar dezvoltarea sa va cunoaște o nouă etapă, odată cu introducerea conductei de gaze, ceea ce înseamnă confort sporit pentru cetățeni, dar și condiții mai bune pentru atragerea de investitori în zonă“, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.

La rândul său, primarul orașului Segarcea, Nicolae Tutunaru, a precizat: „Marcăm un moment important pentru comunitatea noastră, întrucât astăzi inaugurăm noul sediu al Grădiniței cu program prelungit nr. 3. Este o investiție pe care am derulat-o cu fonduri locale, o investiție necesară, deoarece vechea clădire în care funcționa unitatea nu oferea condițiile necesare unui act educațional de calitate.

Vorbim despre un demers în valoare totală de peste 3 milioane de lei, care, alături de alte proiecte pe care le implementăm deja în acest domeniu, ne creează posibilitatea de a oferi copiilor din orașul nostru o infrastructură pentru învățământ foarte bine pusă la punct. În acest sens, avem în derulare încă două inițiative, de aproape 8 milioane de lei, susținute din fonduri europene. Aș vrea să mai menționez faptul că în Segarcea implementăm, cu finanțare de la bugetul de stat, în sumă de 11 milioane de euro, un proiect care vizează Spitalul Orășenesc, căruia i se adaugă investiții de peste 3,5 milioane de euro în infrastructura rutieră.“

Lucrările la obiectivul de investiții „Reabilitare clădiri și schimbare de destinație din birouri în grădiniță cu program prelungit și creșă“, în valoare de 3.070.012,47 lei, au vizat modernizarea unui imobil cu suprafața desfășurată de 774,8 metri pătrați, amenajarea unui loc de joacă și asigurarea dotărilor cu mobilier pentru grupele de grădiniță și creșă, pentru cabinetul medical și pentru sala de mese, precum și cu echipamente și aparatură pentru bucătărie și spălătorie.

BIROUL DE PRESĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.