Senatorul Mihail Genoiu despre provocarile celor 3 ani de mandat si ganduri despre anul 2024

111

Anul 2023 a fost unul plin de provocari pentru clasa politica din Romania. La Putere, Alianta PSD – PNL reuseste sa incheie anul 2023 impreuna, desi de-a lungul anului au existat si tensiuni, neintelegeri cu privire la unele proiecte si masuri care au trebuit sa fie adoptate.

Despre aceste provocari si cum se vad toate acestea din Senatul Romaniei, am stat de vorba cu senatorul Mihail Genoiu.

Reporter: Incheiati al treilea an in Parlamentul Romaniei, in pozitia de senator. Cu experienta acumulata care ar fi primul lucru pe care l-ati spune despre cei trei ani?

Mihail Genoiu: As spune ca nu este usor deloc. Ca responsabilitatea este imensa si ca de fiecare data cand ai in fata un proiect de lege, pe care il votezi sau nu, te gandesti ca in acel vot sta la propriu viata unor oameni. Si atunci trebuie sa cantaresti bine fiecare vot, fiecare actiune, fiecare propunere legislativa.

Reporter: Cat de mult a contat experienta din administratia publica?

Mihail Genoiu: Enorm! Perioada in care am fost viceprimar si apoi primar al Craiovei m-au pus in situatia sa vad legislatia si din punctul de vedere al cetateanului dar si al omului care trebuie sa implementeze proiecte pentru oameni, lovindu-ma de o serie de lacune legislative. Ori, ca senator, o prima provocare a fost ca impreuna cu colegii mei sa venim cu propuneri, cu initiative legislative care sa corecteze unele erori sau sa completeze lacunele din unele legi. Conteaza enorm experienta in administratia locala. Pentru ca nu poti vota legi, fara sa stii cum functioneaza administratia, fara sa o intelegi.

Reporter: Scandalul este la fel de mare in Senat cum se vede la televizor sau in mediul online? A functionat Alianta PSD-PNL sau au fost si contre, certuri…

Mihail Genoiu: Noi nu mergem la Senat sau in Camera Deputatilor, dupa caz, sa facem scandal. Nu pentru asta ne-au votat romanii. Cei care aleg scandalul, este treaba lor. Noi mergem in Parlament cu gandul sa implementam cat mai multe dintre proiectele promise oamenilor. PSD si-a asumat un proiect politic care propune dezvoltarea unui mediu economic sănătos și luarea unor măsuri sociale ce pot asigura garanția unei dezvoltări echitabile. Si in acest an am facut acest lucru. Este adevarat ca sunt si dicutii, pentru ca fiecare partid politic incearca sa isi impuna viziunea politica. Dar important este ca la finalul zilei sa venim cu cea mai buna solutie pentru oameni.

Reporter: Urmeaza anul 2024, un an cu multe provocari electorale. Care sunt asteptarile? 

Mihail Genoiu: Asa este! Va fi un an cu multe randuri de alegeri si va fi mult de munca pentru a ne atinge obiectivele. Presedintele nostru, Claudiu Manda, are un singur obiectiv de fiecare data: numarul 1. PSD Dolj este o organizatie mare, unita si cu o rigoare si disciplina politica. Vom strange randurile si vom munci ca sa ne indeplinim acest obiectiv. Judetul Dolj se dezvolta cu PSD si trebuie sa avem continuitate in implementarea proiectelor. In acelasi timp nu trebuie sa uitam de situatia de la granita, ca trebuie sa asiguram stabilitate politica si ca trebuie sa fim prezenti la datorie.

Reporter: Ganduri la final de an 2023

Mihail Genoiu: Sa fim sanatosi, sa ne bucuram de cei dragi si sa intampinam anul 2024 cu optimism si incredere! Craciun ferici si un an 2024 minunat tuturor!