Sfaturi pentru doljeni – cum să câștigi mai mult spațiu pe terasă sau pe balcon

559

Cei care au locuințe de dimensiuni reduse tânjesc adesea după un loc în aer liber, în care să se relaxeze. Dacă te numeri printre aceștia, atunci probabil că te întrebi cum ar trebui să-ți amenajezi balconul sau terasa, pentru a optimiza spațiul. Din fericire, chiar dacă nu dispui de o suprafață mare, poți apela la câteva trucuri care să te ajute în crearea unui colț aerisit și decorat armonios. Cu un strop de inventivitate, vei transforma acest loc într-o oază de răsfăț binemeritat.

Descoperă cum să te bucuri de mai mult spațiu pe balcon sau pe terasă cu ajutorul unor soluții simple

Ghivece suspendate

Plantele sunt indispensabile într-un loc dedicat relaxării. Află mai multe despre cum te ajută plantele să tratezi depresia și anxietatea și populează-ți balconul și apartamentul cu decorațiuni naturale. Ele vor contribui la realizarea armoniei de pe balcon sau de pe terasă. Care este secretul pentru a nu ocupa mult spațiu? Apelează la ghivece suspendate, iar podeaua și mesele vor rămâne libere, pentru ca tu să poți circula în voie. Dacă vrei să te asiguri că rezistă mai multe sezoane, iarna va trebui să introduci plantele de apartament în interior, pentru a le proteja de frig.

Masă gheridon multifuncțională

Dacă visezi să iei masa în aer liber, atunci trebui să știi că acest lucru se poate înfăptui foarte ușor. Unul dintre cele mai utile obiecte pentru servirea mesei este o masă multifuncțională gheridon, care te ajută să transporți rapid preparatele. În același timp, ea îți oferă mai multe spații de depozitare pentru sticle, tacâmuri și chiar alimente. Designul supraetajat te ajută să nu risipești spațiu, iar aspectul estetic o transformă într-un obiect de mobilier ușor de integrat în orice decor.

Mobilă pliabilă

Scaunele și mesele pliabile sunt o altă soluție care îți oferă flexibilitate în optimizarea spațiului. Le poți folosi atunci când iei masa sau atunci când ai musafiri, iar în restul timpului pot fi ușor depozitate în debara sau garaj, până la următoarea utilizare. În acest fel, tu dispui de spațiu pentru a te mișca și pentru a face treburile cotidiene în voie, în fiecare zi. Alege modele din lemn sau alte materiale ușoare, ca să te asiguri că le transporți rapid și nu obosești. Astfel, dacă tratezi cu atenție amenajarea terasei sau a balconului, fiecare cină cu familia sau cu prietenii va fi o experiență plăcută și relaxantă. 

Spații de depozitare inteligente

De asemenea, o altă modalitate prin care optimizezi suprafața disponibilă sunt spațiile de depozitare multifuncționale. Acestea includ mese, taburete, lădițe sau alte piese de mobilier care, pe lângă scopul lor principal, mai îndeplinesc și o funcție de stocare, datorită interiorului încăpător. Cu ajutorul lor, poți păstra ascunse obiecte pe care nu le folosești prea des și care ocupă spațiu atunci când nu sunt utilizate. 

În concluzie, dacă vei aplica în mod creativ o parte dintre aceste sfaturi, vei putea avea parte de momente relaxante în aer liber la tine acasă, chiar și dacă locuiești în centrul orașului.

Sursa foto: shutterstock.com