UPDATE/ Mandat de arestare pe 30 de zile pentru șoferul care a agresat un polițist al IPJ Dolj și a fugit

1844

Marius Cauc, craioveanul de 32 de ani care a agresat aseară un polițist de la Serviciul Rutier Dolj a fost reținut, azi-noapte, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Medicii au stabilit că agentul Bitică are nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite.

Marius Cauc, cel care l-a agresat pe agentul Marius Bitică, de la Serviciul Rutier al IPJ Dolj, a fost audiat azi-noapte de procurori, în prezența avocatului său și a declarat că nu știe de ce a procedat așa, mai ales că depășirea neregulamentară era singura abatere comisă. La finalul audierilor craioveanul a fost reținut pentru 24 de ore, ajungând în arestul IPJ Dolj.

Reamintim că, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Dolj a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui sofer care a efectuat o depășire neregulamentara pe DN 65F – Centura de Nord a Craiovei. Întrucât soferul nu a oprit la semnal, polițiștii au pornit în urmărirea lui, reușindu-se blocarea in trafic a autoturismului. În momentul in care polițiștii încercau sa-l imobilizeze, șoferul, Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, l-a lovit pe unul dintre polițiști, Marius Bitică, cu telefonul în cap și a fugit. Au fost trase 5 focuri de arma, în plan vertical, fără a se reuși însa prinderea bărbatului. El s-a prezentat ulterior la Poliție, însoțit de avocat.

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Craiova au admis, în această după-amiază, propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Marius Cauc, bărbatul care l-a agresat pe polițistul de la Rutieră care încerca să-l imobilizeze. Hotărârea Judecătoriei nu este definitivă.