Speranțele autorităților locale de la 2018

1213

psd-Pentru unitățile administrativ-teritoriale, adică primării, anul 2017 a fost unul care a început foarte greu.

Să nu uităm că guvernul a primit cu greu girul președintelui Klaus Iohannis, că din această cauză bugetul a fost votat foarte târziu și de aici întârzieri pe toate palierele.

Să nu uităm nici de episodul Grindeanu care a paralizat câteva săptămâni toate instituțiile din țară.

Investițiile au apărut abia în a doua parte a anului 2017, și acelea pentru că Ministerul Dezvoltării a avut grija să deblocheze proiectele pe PNDL II.

Licitatții pe fugă și în unele localități, unde nu au fost contestații, a fost posibilă și începerea lucrărilor. Nu cred că din acest punct de vedere plâng mulți primari după anul care tocmai a trecut.

În 2018 autoritățile locale au speranțe mari că vor veni și investițiile.

Parlamentul s-a mișcat bine, cu tot circul useriștilor și peneliștilor, și a votat bugetul în decembrie 2017.

Iohannis a înțeles că nu este în interesul lui să mai tărăgăneze lucrurile și a promulgat legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale. Cel mai târziu, în luna februarie toate instituțiile vor avea bugete aprobate și vor putea începe normal anul 2018.

Majoritatea parlamentară își face treaba, dacă și unii din Guvern vor înceta să mai aibă propria agendă și vor avea ca prioritate implementarea programului de guvernare și România, atunci anul 2018 va aduce plusul de care avem nevoie.