Start pentru Drumul Expres Craiova – Pitești! S-au semnat contractele pentru primele două tronsoane

0
818

Astăzi s-au semnat contractele pentru construirea primelor două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești. Este vorba despre 58 de kilometri de șosea. Documentele s-au semnat la sediul Consiliului Județean Dolj, fiind prezentă și Lia Olguța Vasilescu.

Primele două tronsoane din Drumul Expres Craiova – Pitești vor fi executate de firmele Trevio Scavi (Italia) – 17,7 kilometri şi asocierea de firme româneşti SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL – 39,85 kilometri.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), primul tronson are ca punct de pornire desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final interferenţa cu judeţul Olt, urmând a traversa localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, pentru a face joncţiunea cu tronsonul doi, care la rândul său traversează localităţile, Balş, Bîrza, Piatra-Olt, Slătioara, Milcov, Valea Mare.

Primul tronson va avea o lungime de 17 kilometri și o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, iar cel de-al doilea are o valoare estimată a contractului, fără TVA, de 671,388,626.66 lei.

Prezent la semnarea contractului, directorul CNAIR, Narcis Neaga, a precizat că durata contractului este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri, având o valoare estimată de 3,7 miliarde euro, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.