Mesajul viceprimarului Craiovei, Stelian Bărăgan, la începutul anului școlar 2018 – 2019:
Începutul unui nou an școlar este, întotdeauna, un prilej de bucurie și totodată de emoție, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru dascălii lor. Este însă și o provocare pentru autoritățile locale care trebuie să le ofere copiilor și cadrelor didactice cadrul optim în care să își desfășoare activitatea, astfel încât actul educațional, pilonul de bază al societății noastre, să fie unul de cât mai bună calitate.
Astfel, anul acesta, poate mai mult decât altădată, întrucât suntem în anul Centenar, anul Marii Uniri, reprezentanții Primăriei Municipiului Craiova s-au mobilizat și au pregătit unitățile de învățământ pentru primirea școlarilor și preșcolarilor în bune condiții. S-au făcut igienizări, renovări, dar și investiții în modernizarea unor săli de curs, laboratoare și nu numai. Municipalitatea craioveană va depune toate eforturile pentru a continua procesul de modernizare a spațiilor de învățământ, proces început în timpul mandatului de primar al doamnei Lia Olguța Vasilescu.
Acum, la început de nou an școlar, dragi elevi, vă doresc să aveți cât mai multă putere de muncă. Să mergeți la cursuri cu mintea deschisă și să vă ascultați profesorii. Cunoștințele acumulate acum, în anii de școală, sunt cele care vă vor forma și vă vor construi viitorul. Bineînțeles, cu sprijinul dascălilor.
Stimați profesori, misiunea dumneavoastră nu este una ușoară, iar responsabilitatea este mare. În mâinile dumneavoastră stă viitorul acestei țări, al nostru, al tuturor. Sunteți cei care ne puteți duce spre performanță, prin transmiterea cunoștințelor pe care le aveți acestor elevi. Trebuie să rămâneți modele demne de urmat pentru acești copii și pentru întreaga societate. Deopotrivă, dumneavoastră și elevilor vă doresc rezultate cât mai bune în acest an școlar și în cei ce vor urma.
Dragi părinți, poate dumneavoastră sunteți cei mai emoționați în această zi. În special cei care vă duceți copiii pentru prima dată la grădiniță, ori școală și îi lăsați, pentru câteva ore, în grija altor persoane. Trebuie să aveți încredere în dascălii lor și să colaborați cu aceștia astfel încât să le oferiți copiilor dumneavoastră încredere în ei înșiși pentru a putea atinge performanța.