Știai că reciclarea deșeurilor electronice contribuie la scăderea prețurilor la viitoarele gadget-uri?

0
246

Circuite, bobine, magneți, plastic, metale, sticlă, cuarț, etc. sunt doar câteva dintre materialele pe care le poți obține prin reciclarea tonelor de deșeuri electronice care provin de la diferite dispozitive nefuncționale sau a căror întrebuințare nu mai este necesară. Acest lucru are o amploare cu atât mai mare datorită erei digitale în care ne aflăm, astfel dispozitivele devin principala sursă de deșeuri pe lângă cele menajere.

Ținând cont de cererea și oferta tot mai numeroasă a produselor electronice, la nivel mondial se pune serios problema reciclării acestor deșeuri. Astfel, pe măsură ce materialele folosite sunt într-o treptată epuizare, prețurile ulterioarelor dispozitive vor crește, tocmai din cauza creșterii costurilor de producție.

Ce poți face cu deșeurile electronice sau E-Waste?

Indiferent că ești persoană fizică sau juridică, calculatoarele vechi, televizoarele sau electrocasnicele nefuncționale ocupă extrem de mult spațiu la depozitare, sunt nocive pentru mediu și nu servesc absolut nici un scop. Tocmai de aceea, punctele și firmele de reciclare deșeuri contribuie la facilitarea acestui proces de colectare selectivă și reîntrebuințare a materiilor folosite la construcția acelor obiecte.

Reciclarea acestor produse înseamnă atât dezmembrarea acestora pentru piesele ce pot fii refolosite cât și depozitarea acestora în locuri organizate care permit o influență minimă asupra mediului înconjurător. Tocmai de aceea, este contra indicat să aruncați televizoare vechi, mașini de spălat sau calculatoare nefuncționale din principiul că acestea conțin și materiale toxice pentru mediu și organism, precum mercur, plumb sau alte substanțe chimice.

GreenGlobal.ro vă pune la dispoziție un astfel de serviciu de colectare, sortare și reciclare a dispozitivelor electronice pentru a vă permite să contribuiți în mod sustenabil la demersul activității dumneavoastră în societate cât și în mediul înconjurător.  Serviciile noastre vă asigură într-o formă completă că absolut toate deșeurile vor fii preluate și tratate ca atare, ulterior fiind supuse procesului de reciclare  în materiale reutilizabile.

În ce măsură poți contribui la felul în care sunt determinate prețurile produselor electronice?

Fie că este vorba de circuite, sticlă, plastic sau metal, aceste componente pot fii refolosite pentru a construi alte produse noi. Plasticul de calitate devine tot mai scump pe măsură ce materiile prime din care este produs sunt epuizate la un ritm tot mai alarmant. Ținând cont că pentru a produce un laptop, o companie de renume investește între 20 și 50% din prețul de retail doar în materialele și costurile de manufactură. Dar totuși ce se întâmplă cu aceste sume pe care ajungi să le plătești la electronice?

Designul face toți banii. Odată ce materiile prime sunt achiziționate de către firmă, un alt procent considerabil constă în toate costurile care contribuie la manipularea, marketarea, ambalarea sau transportul produsului. Astfel, dacă costul de achiziționare a materiilor prime scade datorită disponibilității materialelor, prețul total ar trebui să scadă de asemenea.

Sustenabilitatea este în sine un motiv suficient de solid pentru care să aderezi și tu la un astfel de program de reciclare a deșeurilor de tip E-Waste. Contribuția la menținerea unui mediu înconjurător stabil și benefic activităților de zi cu zi înseamnă în același timp și sustenabilitatea din perspectiva unui preț corect și mai apropiat posibilităților consumatorilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.