Studenții de la Centrul Regional de Voluntariat curăță Doljul! Azi au strâns gunoaiele din trei comune

1135

Studenți din cadrul Asociației Centrul Regional de Voluntariat (C.R.V.), au organizat, astăzi, o acțiune de ecologizare în comunele Dobrotești, Robănești și Teslui, mobilizându-i și pe o parte dintre localnici, care li s-au alăturat. Este doar prima etapă a unui proiect mai amplu al Asociației, intitulat ”Eco-Student în Dolj”.

Prima etapă a campaniei de ecologizare desfășurată în cadrul proiectului ”Eco-Student în Dolj”, inițiat de Asociația Centrul Regional de Voluntariat (C.R.V.), s-a desfășurat astăzi, în comunele Dobrotești, Robănești și Teslui. Această campanie de ecologizare reprezintă una din cele mai ample inițiative de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din județul Dolj, la care s-au alăturat un număr considerabil de voluntari, atât tineri studenți, cât și cetățeni ai comunităților locale doljene.

Proiectul ”Eco-Student în Dolj” este finanțat din fondurile bugetului județului Dolj alocate pentru activități non-profit și își  propune realizarea unei acțiuni ample de ecologizare la nivelul județului Dolj, dar și educarea spiritului civic și de acțiune locală.

Prin acest proiect, echipa de implementare își propune realizarea unei hărți a zonelor contaminate; curățarea celor mai afectate locuri; implicarea comunităților locale; corectarea comportamentelor agresive asupra mediului; promovarea atitudinii prietenoase față de mediu.

Voluntarii au reușit să demonstreze că puterea exemplului este cea mai importantă, adunând în câteva ore, zeci de saci plini de gunoaie din zonele afectate din cadrul celor trei comune. Au fost distribuite tuturor participanților saci menajeri, mânuși, greble și mături.