Tânăra care a vrut să mituiască doi polițiști craioveni de la Rutieră cu un televizor, telefoane și băuturi, trimisă în judecată și plasată sub control judiciar

1656

Tânăra care a fost prinsă încercând să mituiască doi polițiști de la Biroul Rutier Craiova cu un televizor, două telefoane mobile şi băuturi alcoolice ca să-și scape concubinul de dosar a fost trimisă în judecată pentru dare de mită. În plus, ieri, Tribunalul Dolj a decis să o pună în libertate, sub control judiciar.

Reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Dolj au anunțat că s-au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Mariana Feraru, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Tânăra, în vârstă de 32 de ani, din județul Olt, a fost prinsă pe 13 septembrie a.c., de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj și procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în timp ce oferea bunuri în cuantum de aproximativ 1000 euro (un televizor, două telefoane mobile şi băuturi alcoolice), precum şi o sumă de bani nespecificată, unui echipaj de poliţie rutieră, format din doi agenţi de poliție, pentru a nu i se întocmi dosar penal concubinului său.

Reamintim că, echipajul format din doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Craiova, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe o stradă din municipiul Craiova, un autoturism neînmatriculat şi cu numere false, condus de un bărbat care nu deţinea permis de conducere. Acesta a fost condus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere, pentru constatarea infracţiunilor şi întocmirea dosarului penal.

În timpul întocmirii actelor de constatare, concubina bărbatului, Mariana Ferarum a promis agenţilor de poliţie, în sediul unității de poliție, diverse bunuri şi bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal conducătorului auto. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic şi au continuat să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Fapta a fost sesizată la Direcția Gnerală Anticorupție în vederea organizării acțiunii de flagrant.

La scurt timp, femeia a fost prinsă în flagrant, imediat după ce a promis agenţilor de poliţie bunurile menționate, care au fost găsite în autoturismul indisponibilizat la sediul Biroului Poliţiei Rutiere. Ulterior, procurorul de caz a reținut-o pe 24 de ore pentru dare de mită, iar pe 14 septembrie a fost arestată preventiv.