Tânără de 23 de ani, în arestul IPJ Dolj pentru înșlelăciuni prin metoda „Accidentul”

954

condamnatPoliţiştii din Craiova au reținut o femeie, care este bănuită de complicitate la comiterea de înșelăciuni prin metoda „accidentul”, de către persoane încarcerate. În urma mai multor percheziții efectuate la locuința acesteia și într-un penitenciar, au fost ridicați bani, telefoane mobile și cartele telefonice.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii Secției 5 de Poliție Craiova și cei din cadrul Poliției Municipiului Petroșani au efectuat o percheziție la domiciliul unei femei, de 23 de ani, din Petroșani, bănuită de comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune.

De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au fost efectuate două percheziții într-un penitenciar, în două camere de detenție unde sunt încarcerate persoane bănuite de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda „accidentul”.

În fapt, la data de 18 februarie a.c., unul dintre cei încarcerați ar fi contactat telefonic o femeie, de 71 de ani, din Craiova și, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un accident, ar fi determinat-o să îi dea 5.500 de euro și 10.000 de lei femeii cercetate, care ar fi ridicat banii de la locuința victimei.

De asemenea, una dintre persoanele încarcerate ar fi contactat telefonic, la data de 7 aprilie a.c., o altă femeie, de 65 de ani, din Craiova și s-ar fi recomandat a fi medic chirurg care urma să opereze o cunoştinţă de-a victimei, la o clinică privată din Bucureşti. Cel în cauză ar fi determinat-o să-i dea 15.000 de lei femeii cercetate, care i-ar fi ridicat de la domiciliul victimei.

În urma percheziţiei, din locuința femeii în cauză au fost ridicați 25.900 de lei, documente de transfer bancar către persoanele încarcerate sau către rude și prieteni ai acestora, 4 telefoane mobile, 4 cartele telefonice și obiecte de vestimentație folosite la comiterea faptelor.

De asemenea, în urma perchezițiilor din penitenciar, au fost ridicate 2 telefoane mobile, două cartele telefonice, precum și alte 6 telefoane mobile ce fuseseră depistate și ridicate anterior de personalul penitenciarului de la deținuți.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.