Tată și fiu cercetați împreună pentru scandal în spital și conducere sub influența alcoolului

916

Un tânăr din Băilești este cercetat penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice după ce, ieri, a făcut scandal în spitalul din localitate și i-a amenințat pe medici. A încercat în acest fel să-și scape de dosare penal tatăl, care fusese prins băut și adus la spital pentru recoltarea probelor biologice, dar acum sunt cercetați împreună.

Potrivit IPJ Dolj, ieri, 28 octombrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au oprit pentru control, pe strada Panduri, din Băileşti, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La spital s-a prezentat şi fiul persoanei în cauză, care a început să aibă un comportament agresiv, proferând injurii şi lovind cu picioarele bunurile pe care le întâlnea în cale.

Poliţiştii au intervenit şi au restabilit ordinea, cele două persoane fiind conduse la sediul poliţiei, pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.