Turcoaică prinsă la PTF Calafat încercând să intre în țară cu documente false

963

Poliţiştii de frontieră doljeni de la Calafat au depistat o persoană de sex feminin, cetăţean turc, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de paşaportul altei persoane.

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, ieri dimineață, în jurul orei 08:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-I.T.P.F.Giurgiu, s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetățean turc însoțit de o persoană de sex feminin. La controlul de frontieră femeia s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Turcia şi un permis de şedere eliberat de autorităţile franceze.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului prezentat de către pasageră, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana respectivă nu este una şi aceeaşi cu cea din paşaportul si permisul de rezidenţă prezentate pentru control, motiv pentru care a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au descoperit, în urma controlului efectuat asupra bagajelor pasagerei, un document ce atesta statutul de solicitant de azil în Grecia. Oamenii legii au stabilit că persoana în cauză este cetățean turc, K.M., în vârstă de 31 de ani. Femeia a declarat că dorea să ajungă în Franţa și că a recurs la această metodă pentru că nu avea documente de călătorie valabile.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, a declarat subinspector Eugen Cătălin Ilie, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj.