Un altfel de primar. Candidatul la funcția de edil-șef care nu va încasa niciun leu din indemnizația de primar. Unde vor merge banii și ce alte proiecte are pe listă Marius Mititelu, tânărul care vrea să schimbe din temelii comuna Drănic

556

Nepăsare, ignoranță, lipsă de respect, bătaie de joc. Așa ar putea fi descrisă situația din comuna doljeană Drănic. Oamenii se plâng că, de 12 ani, localitatea este condusă discreționar, în defavoarea oamenilor onești și gospodari. Un singur om îndrăznește să promită schimbarea și vine cu un plan imbatabil, singura cale către modernizarea unei localități blocate în timp.

Marius Mititelu este un tânăr antreprenor din Drănic, fiu al satului care a rămas pe meleagurile natale și a crezut că poate să își construiască în țară o viață frumoasă și un trai decent. După ce și-a pus pe picioare propria afacere, a hotărât să se implice și pentru binele comunității sale. Din funcția de viceprimar a reușit să își cunoască consătenii și problemele acestora, dar și să muncească pentru rezolvarea lor. Acum este însă mai hotărât ca niciodată să preia frâiele transformării localității într-una modernă, cu străzi asfaltate, utilități, școli și locuri de muncă.

„Este momentul schimbării, iar eu mi-am luat angajamentul că o voi începe și o voi încheia în timpul mandatului meu. Oamenii trebuie să înțealeagă odată pentru totdeauna că votul lor valorează patru ani, nu doar în ziua alegerilor, și că o pungă de făină nu poate înlocui bunăstarea familiei sale. Am o strategie diferită și am luat alături de mine o echipă de oameni tineri care să ducă la bun sfârșit planul pe care l-am conceput. Sute de tineri mă însoțesc în campanie și mă susțin pentru că au înțeles care este calea către o viață decentă în localitatea noastră natală. Nu îi vom dezamăgi pe cetățenii onești, muncitori, cei care își doresc să trăiască decent în țara lor”, explică Marius Mititelu motivele pentru care s-a înscris în cursa electorală.

În comuna Drănic este un singur kilometru de drum asfaltat, cel care merge către cimitir. Și dacă cei dispăruți din această lume pot  fi duși la groapă în condiții decente, nu la fel se poate spune despre restul sătenilor. Drumurile sunt aproape impracticabile, pline de gropi și denivelări. Sistemul  de alimentare cu apă a fost conceput prost, astfel că apa nu este potabilă. În plus, accesul la apă se face cu porția, în anumite intervale orare. Școlile și căminele culturale sunt lăsate în paragină, iar de oportunități de distracție pentru copii nici nu poate fi vorba.Singurul loc de joacă din localitate a fost amenajat cu piatră spartă, astfel că niciun copil nu se poate juca în siguranță.

„Localitatea este într-o stare deplorabilă. Este greu de acceptat că trebuie să discutăm despre nevoia de asfaltare în anul 2020, dar străzile din Drănic sunt greu de parcurs cu orice mașină. Acest lucru trebuie să se schimbe. Trebuie făcute investiții în educație, școlile să fie dotate cu mobilier, aparatură și să construim o bază sportivă. Elevii au nevoie de transport pentru a ajunge la liceu, la Segarcea. Mă doare sufletul să îi văd cum așteaptă chiar și două oreîn stație pentru a parcurge 10 km până la școală. Este suficientă asigurarea transportului cu un microbuz școlar, dar nimeni nu s-a gândit până acum la nevoile acestor copii. Pentru că nu s-au făcut investiții în educație, viața culturală a fost ignorată complet. Sunt patru cămine culturale și toate sunt în paragină de ani de zile. Acest lucru poate fi schimbat prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale”, explică tânărul candidat.

Cea mai gravă problemă o reprezintă însă lipsa oricăror oportunități de dezvoltare pentru tineri. Celor care își muncesc pământul le este greu să își valorizeze roadele pentru că nimeni nu îi sprijină. Pentru aceștia a fost concepută o strategie separată.

„Încă din prima zi în funcție vreau să mă ocup de înființarea unui birou de consultanță în accesarea de fonduri europene. De acesta trebuie să se folosească atât administrația publică, dar mai ales cei care vor să își construiască o afacere. Aici se pot dezvolta ferme de familie, cultivatori și crescători de animale, dar cu toții au nevoie de sprijin. Prin acest birou de consultanță îi asigur că vor primi tot ajutorul necesar. Tot pentru tineri este nevoie de crearea de locuri de muncă. Este un angajament pe care mi-l iau, acela de a aduce investitori la Drănic. Vom pune la dispoziție teren și facilități fiscale pentru cei care vor veni să își dezvolte o afacere la noi în comună folosindu-se de forța de muncă de aici”, susține Marius Mititelu.

Nici cei mai în vârstă nu au fost uitați în strategia de modernizare a localității.

„Populația din Drănic, la fel ca și în alte zone, tinde să îmbătrânească. Este nevoie de servicii medicale permanente, astfel că am prevăzut realizarea unui punct sanitar în satele Foișor și Booveni în care să fie prezent zilnic un asistent medical. Pentru cei rămași fără sprijin, neputincioși, trebuie să construim un cămin de bătrâni care să le asigure tot confortul spre finalul vieții. Iar pentru cei mai sărmani dintre localnici vom înființa o cantină socială care să asigure măcar o masă caldă pe zi. Pe lângă toate acestea, consider că este important un sistem de supraveghere video care să ofere siguranță cetățenilor. Nu vom uita nici de curățarea și amenajarea cimitirelor, una dintre cerințele exprimate de mulți dintre bătrânii satului care nu se mai pot deplasa la locurile de veci ale celor dragi pentru a le întreține”, dă asigurări tânărul.

Pe 27 septembrie, Marius Mititelu  așteaptă să primească șansa de a-și pune în practică planul de modernizare a comunei, în calitate de candidat al Partidului Social Democrat.

„Nu vreau să vin la primărie pentru niciun câștig. Nu vreau să primesc niciun leu din salariul de primar. Dacă duminica aceasta o să fiu ales, promit să donez toată indemnizația de viceprimar pe care am încasat-o în cei patru ani de mandat în contul școlii din Drănic. La fel se va întâmpla, lunar, cu banii din indemnizația de primar. Vreau să le arăt tuturor că sunt le sunt un partener de nădejde, un om care nu îi va dezamăgi. Îmi doresc ca după patru ani de mandat să îi pot privi pe toți în ochi cu sinceritate și cu satisfacția că mi-am îndeplinit promisiunile. Cei care vin la urne trebuie să nu uite că votul lor este important, că nu trebuie să îl vândă pentru a nu își vinde viitorul copiilor lor și liniștea zilei de mâine”, încheie Marius Mititelu.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
– CUI Mandatar Financiar: 21200019