„Un dar mic – o faptă mare” – elevii Școlii Gimnaziale Filiași învață lecția voluntariatului

3070

1Floriile este sărbătoarea bucuriei, a dăruirii, a împlinirii. Menirea și mântuirea fiecăruia sunt aduse de binele pe care-l facem și de bucuria pe care le-o aducem semenilor noștri.

Viața presupune și trebuie să fie o apropiere între suflete, o mângâiere continuă, dovezi ale a umanității noastre. Suma faptelor mici creează bucurii celor cărora viața le zâmbește mai puțin.

A trezi și a dezvolta spiritul voluntariatului la copii, a cultiva valorile lui ar putea fi una din sarcinile de seamă ale educatorilor, un spirit care transformă valorile sociale în principii de conduită personală.

Prin aceste activități, copiii, și nu numai, vor înțelege că valoarea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea și nu în ceea ce este el capabil să primească.

Prin voluntariat nu numai că sădim un zâmbet pe chipul celor care prea rar zâmbesc, dar învățăm totodată să fim responsabili, receptivi la problemele celorlalți…într-un cuvânt: să fim oameni.

Mulți nu știu că în spatele voluntariatului, se ascund prieteni, emoții, respectul de sine și, implicit, respectul celor din jurul tău față de tine, reușita.

A treia ediție a proiectului „Un dar mic – o faptă mare” reunește in eforturi și entuziasm cadrele didactice, părinții și elevii Școlii Gimnazială Filiași. Dincolo de daruri și fapte sunt oameni, generoși, uniți de cea mai valoroasă credință a lumii, o credință a binelui .

Donațiile acestora vor oferi bucurie copiilor din Filiași, ei putând să le achizitioneze in cele două zile de desfășurare a activitătilor, respectiv sâmbătă, 31 martie și duminică 1 aprilie 2018.

„Scena” va fi platoul din fața Casei de Cultură Filiași. Voluntarii au pregătit o gamă variată de  surprize: rechizite, cărți, articole sportive, jucării, obiecte cu tematică pascală.

Fondurile colectate vor fi donate preșcolarilor și elevilor cu probleme medicale din școala noastră, la fel ca și la precedentele ediții.

Dorim să aducem o bucurie celor care suferă, care stiu să aprecieze normalitatea , lipsa durerii fizice.

Noi, oamenii, ne obișnuim atât de ușor cu binele, uneori uitând să-l apreciem. Există durere, există nefericire, dar, sigur, există speranță. Să facem bine pentru cei care doar îl visează în viața lor! Veniți la sărbătoarea binelui!

Conducere Școala Gimnazială Filiași

Coordonatori proiect