Un incendiu puternic a mistuit ”piața bulgarilor” din Calafat

1398

piata calafa„Piaţa bulgarilor”  din municipiul Calafat a fost distrusă, noaptea trecută, de un puternic incendiu. 40 de comercianţi au fost păgubiţi după ce mărfurile depozitate în hală au fost mistuite de flăcări, iar Primăria cauta acum soluţii pentru comercianţii păgubiţi.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 şi a mistuit întreaga piaţă care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, şi care cuprindea 42 de standuri, dar şi un refugiu de călători care se afla în apropiere. Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului.
„La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul halei la materiale textile, mase plastice și alte produse nonalimentare, în urma acestuia au ars materialele din interiorul halei și hala pe o suprafață de aproximativ 500 mp, un refugiu de călători aflat în vecinătatea obiectivului afectat, un automat stradal cafea, aproximativ 50 ml cabluri electrice şi de comunicaţii. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Poiana Mare, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Cauza izbucnirii incendiului, dar şi valoarea pagubelor nu au fost încă stabilite, dar primarul municipiului, Lucian Ciobanu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că piaţa va fi reconstruită.

„Spaţiile erau închiriate, oamenii aveau mărfuri acolo. M-am întâlnit cu câţiva dintre ei, am vorbit, dar nu ştiu dacă aveau marfa asigurată. Voi convoca de urgenţă o şedinţă de consiliul local şi urmează să stabilim ce vom face. Ce pot să vă spun e că în mod clar o s-o construim foarte repede la loc. Aveam bani pentru a repara o altă piaţă, renunţăm şi o reconstruim pe aceasta”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, suma ce urmează a fi alocată reconstruirii pieţei se ridică la cinci miliarde de lei vechi.

sursa: jurnalulolteniei.ro