Un iranian și un irakian prinși de polițiștii de frontieră de la Calafat încercând să intre pe jos în România

855

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi cetăţeni din Iran şi Irak, de 31, respectiv 32 de ani, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Astăzi, 08.10.2018, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F Giurgiu au observat pe sensul de intrare în ţară, două persoane care au ocolit tonetele  de control şi s-au deplasat pe jos spre gardul de protecţie al zonei de transit, încercând să evite efectuarea controlului de frontieră.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia cele două persoane de sex masculin au fost interceptate şi conduse la sediul punctului de trecere pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii au stabilit că cei doi barbaţi sunt cetăţeni din Iran şi Irak, în vârstă de 31, respectiv 32 de ani care au încercat să intre ilegal în România. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie.

Conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetăţeni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, după cum a precizat subinspector Eugen Cătălin Ilie, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj.