Urmează să faci prima ta asigurare auto? Iată câteva detalii legate de aceasta pe care trebuie să le cunoști!

808

Ai devenit șofer nu de mult și urmează momentul în care trebuie să faci asigurarea la mașină? Sau poate până acum s-a ocupat tatăl tău de asta și nu te-a interesat foarte tare aspectul acesta, astfel încât să afli câteva detalii în acest sens, iar acum a rămas responsabilitatea ta? Încă e destul de neclar acest concept în mintea ta? Nu-i nimic, nu e timpul pierdut, iar din fericire, toate se învață! Acest articol ți-a pregătit câteva informații utile despre asigurarea auto pe care orice șofer trebuie să le cunoască, așadar, urmărește-l până la final pentru a ști cum să abordezi corect această situație!

Iată câteva lucruri principale pe care trebuie să le știi despre asigurarea auto

  •       În primul rând, RCA-ul, cunoscut și sub numele de asigurare auto, este prescurtarea de la Asigurare de Răspundere Civilă Auto și este obligatorie pentru orice șofer care circulă cu mașina pe străzile publice. Aceasta are scopul de a asigura daunele provocate în timpul unui accident rutier ușor în care ești implicat și vinovat. Mai exact, dacă te regăsești într-o astfel de situație, cu ajutorul asigurării auto tale vei putea acoperi valoarea pagubelor materiale suferite de celălalt șofer din cauza ta.
  •       De menționat este faptul că și șoferul respectiv trebuie să aibă asigurarea RCA la zi pentru a putea fi despăgubit. Deși nimeni nu-și dorește să treacă prin asta, accidentele se întâmplă, așadar fii sigur că o ai întotdeauna actualizată, pentru a nu înrăutăți lucrurile. Este un act obligatoriu pe care orice polițist ți-l va solicita atunci când te oprește, fie că e vorba despre un control de rutină, fie pentru că ai făcut o contravenție, iar în cazul în care nu o ai, amenda este destul de mare și probabil nu-ți dorești să fii nevoit să o plătești.
  •       În continuare, mai trebuie să știi faptul că valoarea pe care trebuie să o plătești atunci când faci asigurarea depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și experiența ca șofer, istoricul tău rutier, durata pe care vrei să o faci. Dacă ești o persoană ocupată sau comodă și nu vrei să faci drumuri pentru a întocmi asigurarea auto, stai liniștit, pentru că nu ești singurul! Poți să o faci chiar și online, spre exemplu, apelând la un broker de asigurări de încredere, cum ar fi cei de la Asiguraricontactless.ro, care îți pun la dispoziție un calculator al prețului asigurării RCA pe care trebuie să-l plătești în funcție de asiguratorul la care dorești să o faci. Astfel, poți alege varianta cea mai rentabilă pentru tine fără să pierzi prea mult timp, să te deplasezi sau să stai la cozi. Este o variantă mult mai ușoară în comparație cu cea tradițională pe care din ce în ce mai mulți oameni o preferă.

Prin urmare, dacă urmează să faci asigurarea RCA pentru prima oară în viață, ia în calcul informațiile regăsite de-a lungul acestui articol și, cu siguranță, vei lua alegerea cea mai potrivită pentru tine, fără prea multă bătaie de cap.

Sursă foto: Pexels.com