Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile anunță construirea unui terminal nou la Aeroportul Craiova

18698

Consiliul Județean Dolj pregătește o nouă investiție de amploare la Aeroportul din Craiova.

Având în vedere creșterea constantă a numărului de pasageri, autoritățile plănuiesc să construiască un terminal nou la aeroport, pentru acest proiect urmând să fie accesate fonduri europene, după cum a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Aeroportul Internațional din Craiova este una dintre cele mai mari investiții ale Consiliului Județean Dolj, însă autoritățile nu se opresc aici.

Creșterea valorilor de trafic necesită o infrastructură pe măsură, astfel că extinderea terminalelor existente, precum și construirea unui terminal nou se află pe lista de priorități a Consiliului Județean Dolj.

Investițiile sunt estimate la 76 de milioane de euro, sumă ce urmează să fie obținută prin accesarea unor fonduri europene. „În condițiile în care, în acest an, am depăşit pragul de 300.000 de pasageri şi nu credem că ne mai desparte mult timp de momentul în care vom depăși pragul de 500.000 de călători, nu este deloc surprinzător că actualele terminale sunt neîncăpătoare.

Tocmai din acest motiv am inițiat în perioada următoare proiectul de extindere a zonelor de sosiri și plecări, suprafața terminalelor urmând a fi mărită cu peste 2.200 de m.p. Aeroportul Internațional Craiova rămâne unul dintre principalele noastre obiective investiționale“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile, precizând că previziunile arată că traficul pe Aeroportul Internaţional Craiova va depăşi în următorii ani 1,5 milioane de călători pe an.

Consiliul Județean Dolj a alocat deja 2,3 milioane de lei pentru dotarea terminalelor cu aparatură modernă, sisteme și echipamente specifice (detectoare de metale, alimentatorul cu apă potabilă pentru aeronave și vehiculele pentru cărucioarele de bagaje) şi a demarat lucrările pentru pregătirea terenului, situat în partea de Vest a aeroportului. (sursa: indiscret.ro)