Video/ Doi tineri din Craiova reținuți pentru înjunghierea unui adolescent la Cofetăria Parc! Au fost prinși azi-noapte încercând să fugă din țară

4934

Doi tineri de 17, respectiv 19 ani, implicați în înjunghierea unui adolescent de 18 ani, din comuna Vela, în urmă cu o săptămână, la Cofetăria Parc, de la Parcul Romanescu, au ajuns, astăzi, în spatele gratiilor. Cei doi au fost prinși azi-noapte, în județul Arad, încercând să fugă din țară.

Reamintim că, pe 13 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe Calea Unirii, din Craiova, în fața Cofetăriei Parc, a avut loc o altercaţie spontană. Din primele verificări s-a stabilit faptul că, în timp ce se afla în faţa unui local de alimentaţie publică din Craiova, un tânăr de 18 ani, din comuna Vela, a fost lovit cu un obiect înţepător, de către o persoană necunoscută. Persoana vătămată a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, poliţiştii demarând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au stabilit că la săvârşirea agresiunii ar fi participat 2 tineri, unul de 17 ani şi unul de 19 ani, ambii fiind din Craiova. Întrucât poliţiştii i-au dat în consemn la frontiera de stat a României, în noaptea de marţi spre miercuri, persoanele în cauză au fost identificate şi reţinute într-un punct de trecere a frontierei, din judeţul Arad. La nivelul IPJ Dolj s-a constituit o escortă formată din poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, care i-a adus pe cei doi la sediul secţiei, în vederea continuării cercetărilor.Tinerii au fost reținuți pentru o perioada de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Cei doi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca, în cursul zilei de 20 septembrie a.c., aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunerile corespunzătoare, a precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Cei doi au susținut că ar fi avut o altercație cu un grup din care făcea parte și tânărul înjunghiat și l-au agresat ca să se răzbune însă este foarte posibil să-l fi confundat, după cum rezultă din probele adunate până în acest moment.