UPDATE/ Video/ Tren deraiat la Cârcea! Mecanicul avea 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și a depășit semnalul de circulație aflat pe culoarea roșie intrând pe o linie aflată în reparație

939

 

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel aparținând Grup Feroviar Român (GFR), a deraiat în această dimineaţă, în zona viaductului Cârcea. La faţa locului intervin echipaje ale Detaşamentul 1 Pompieri Craiova din cadrul ISU Dolj. Garnitura de tren are în componenţă 23 de vagoane şi locomotiva. Şase vagoane au deraiat, iar unul este înclinat pe şine. Din fericire nu sunt victime omeneşti. Se pare că mecanicul nu a respectat semnalizarea instituită la fața locului și a intrat pe o linie aflată în reparație. Surse din rândul anchetatorilor spun că acesta ar fi fost băut. Pompierii acționează în continuare la fața locului, iar reprezentanții ABA Jiu intervin cu materiale absorbante pentru prevenirea poluării cu combustibil.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, urmare evenimentului produs de operatorul de marfă – Grup Feroviar Român (GFR), prin depășirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulație aflat pe culoarea roșie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulație, pe care s-a produs deraierea. Firul II de circulație, respectiv structura viaducutului pe firul II nu este afectată. După evaluarea  primară de către personalul de specialitate CFR  s-a hotârât ca circulația trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare  Caracal – Piatra Olt – Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulației pe Magistrala CF 900 pe distanța Craiova – Caracal, anunță CFR.

UPDATE: ”Mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și distrugerea sau semnalizarea falsă. Dacă aceste fapte au ca rezultat producerea unui accident feroviar pedeapsă este de la 3, la zece ani închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cosmin Grădinaru.