Zilele Culturii Albaneze sărbătorite la Craiova de oficialități locale și albaneze

1207

Reprezentanți ai administrației publice locale și județene, dar și oficialități albaneze, au participat, astăzi, la dezvelirea bustului eroului național al poporului albanez – Skanderbeg, în parcul din cartierul Rovine. Evenimentul a făcut parte din manifestărilor organizate la Craiova sub genericul Zilele Culturii Albaneze și au continuat cu semnarea unui protocol de colaborare între universitățile din Craiova și Vlora.

Senatorul Radu Preda, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, cei doi viceprimari, Adi Cosman și Stelian Bărăgan, administratorul Craiovei, Sorin Manda, dar și președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa și vicepreședintele Cosmin Vasile, au participat, astăzi, la manifestările organizate la Craiova în cadrul Zilelor Culturii Albaneze, manifestări care s-au deschis cu momentul dezvelirii bustului marelui erou Skanderbeg, statuie amplasată în parcul din cartierul Rovine. Este un omagiu adus acestei personalități istorice.
Manifestările au continuat cu semnarea unui protocol de colaborare între universitățile din Craiova și Vlora, instituția de învățământ superior fiind, de altfel, gazda unui forum de dialog care a adus în discuție parcursul european al României și al Republicii Albania. Asta pentru că negocierile pentru aderarea Albaniei la Uniunea Europeană sunt programate să înceapă anul viitor, posibil chiar în perioada în care România va exercita președinția Consiliului UE.
Se vor deschide astfel pentru Albania noi perspective pentru dezvoltare, iar cooperările la nivel local cu parteneri din spațiul comunitar oferă cadrul de a fructifica pe deplin această oportunitate.