Ziua Educației la Grădinița Căsuța cu Povesti s-a sărbătorit prin lansarea proiectului „Părintele – Ajutor de Educatoare”, ajuns la a treia ediție

1828

A devenit deja tradiție în CĂSUŢA CU POVEŞTI, ca în fiecare an, de Ziua Mondială a Educaţiei, să fie lansat proiectul educativ „Părintele – Ajutor de Educatoare”, parte a programului “SĂ FORMĂM ÎMPREUNA CEI 7 ANI DE ACASĂ”, care se bazează pe dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți. Astăzi, proiectul a ajuns la cea de-a treia ediție, iar cadrele didactice îi încurajează pe părinți să fie activi și se implice în educația copiilor cât se poate de mult.

Părinţii şi educatoarele trebuie să fie coechipierii perfecţi în educarea copilului. O relaţie buna părinte- educatoare înseamnă diferenţa între a şti cât de bine se descurcă în grădiniţă copilul şi cât de bine spune el că se descurcă.

În proiectul de dezvoltare institutională al Grădiniţei Căsuţa cu Poveşti, o tinta strategica foarte importanta este Dezvoltarea parteneriatului grădiniță – părinți.

Pentru realizarea ei, principala activitate o reprezinta implementarea proiectului educativ PĂRINTELE – AJUTOR DE EDUCATOARE. A devenit deja traditie in CĂSUŢA CU POVEŞTI, ca acest proiect sa fie lansat in fiecare an de Ziua Mondială a Educaţiei.

DE CE?

Pentru ca doar impreuna cu părinţii putem face educaţie de calitate. Pentru noi, educatoarele, parinţii sunt principalii parteneri.

CUM?

Oferind părinţilor oportunitatea de a participa activ şi direct la programul instructiv – educativ, fiind membri ai echipei educative, iar educatoarele având şansa de a-i avea alături ca sprijin în demersurile didactice .

Proiectul educativ PĂRINTELE – AJUTOR DE EDUCATOARE este deja la a treia editie. Am fost incurajaţi de reactiile pozitive ale părinţilor care au participat la activităţi pentru a continua aceasta colaborare deosebita. De evidenţiat este si faptul ca educatoarele accepta cel putin o zi pe saptamana “asistenta” la grupa, cu toii știind ca nu e usor, tocmai pentru a intari relatia educatoare-parinti.

Scopul proiectului este : colaborarea dintre familie si gradinita pentru o implicare cat mai activa in procesul de formare a prescolarului.

“Va multumesc frumos pentru oportunitatea de a participa la desfasurarea activitatii din cadrul gradinitei cu ocazia Zilei Educatiei, moment emotionant si de neimaginat! Va multumesc pentru solicitarea de a mă implica si pentru sustinerea dumneavoastra!La multi ani de Ziua Educatiei tutoror cadrelor didactice!” Cornelia PREDICA, parinte – ajutor de educatoare, Grupa Mare B, educatoare Croitoru Mariana si Bărțăgui Cristina.

Consideram ca doar impreuna formam cei 7 ani de acasa si asiguram copiilor o educatie de calitate! La multi ani tuturor celor implicati in EDUCATIE: copii, educatoare, parinti!

Prof. Claudia RADU, Director Gradinita Casuta Cu Povesti Craiova