Ziua Forţelor Armate Poloneze sărbătorită mâine, la Craiova, cu o expoziție de tehnică militară

611

Sâmbătă, 18 august, între orele 09.00-13.00, în piața Alexandru Ioan Cuza din Craiova, va avea loc expoziția statică de tehnică și echipament militar dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Armate Poloneze, a personalului Contingentului Militar Polonez în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Craiovenii sunt invitați să se familiarizeze atât cu transportoarele blindate ”ROSOMAK” și “PIRANHA”, cât și cu echipamentul și armamentul aflat în dotarea militarilor români și polonezi. De asemenea, va fi amenajat un punct de informare unde vor fi disponibile informații legate de Contingentul Militar Polonez dislocat în Craiova.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia. Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate adaptate pe flancul estic al Alianței (tailored Forward Presence).