„Ziua mondială a alimentației” sărbătorită de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova

2306

 

De fiecare dată s-a urmărit ca activitățile să aducă ceva nou și cu mesaj, ceva care să îi învețe pe elevi cât de importante sunt alimentele în viața și pentru sănătatea lor.

Anul acesta activitatea a avut doua secțiuni:prima are denumirea  “Bucătăria românească, de ieri….și de azi” și este reflectată în expoziția de preparate culinare, de patiserie și de cofetarie.

Preparatele  au fost executate de elevii liceului în atelierele de producție, sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate. In modul de prezentare al preparatelor s-a văzut experiența căpătată în timpul practicii la agenții economici parteneri (SC Bacolux, Restaurant Niela, Hotel Articus, Hotel Flormang, cofetaria Parc si patiseria Koka) și dorința de a îmbina în farfurie tradiționalul cu modernul. Elevii au pregătit sărmaluțe cu mămăliguță, “chiftele dichisite”, salate, prăjituri și torturi.

Ce-a de-a doua secțiune este tot o expoziție culinară : „Gusturi bune și zâmbete de toamnă!” în realizarea căreia s-au implicat membrii Clubului Impact „IMPACTIA”, elevi ai claselor a IX-a A, a X-a A și E, a XI-a A și a XI-a învățământ profesional.

Produsele ( prăjituri cu și fără cremă, brioșe, acadele din aluat, torturi de mere, dovleac copt, nuci și mere coapte) au fost realizate din donațiile strânse de la elevii și profesorii școlii.

Fiecare clasă care s-a implicat în prepararea dulciurilor și a celorlalte produse, a gândit activitatea mai mult decât  ca o simplă degustare, și anume strângerea de fonduri pentru două cauze caritabile: realizarea unui concurs cu premii, de Ziua Toleranței și implicarea în lupta împotriva vieții grele pe care o duc alți copii, bolnavi, singuri sau cu mai puțin noroc.