„Ziua ușilor deschise” la Curtea de Apel Craiova

1304

La sediul Curţii de Apel Craiova, str. Constantin Brîncuşi, nr. 5A se desfășoară, astăzi, manifestarea anuală „Ziua europeană a justiţiei civile”, dar şi „Ziua Uşilor Deschise”. Scopul acestor manifestări este de a reaminti că justiţia este un serviciu public transparent, care dă dreptul cetăţenilor să-şi rezolve disputele private şi să-şi afirme drepturile.

Agenda evenimentului cuprinde vizitarea instituţiei, a compartimentelor şi prezentarea atribuţiilor acestora precum şi discuţii cu grupuri de studenţi de la facultăţile de drept din Craiova.

În holul central al instituţiei vor fi puse la dispoziţia publicului broşuri de informare  privind: formularea cererilor în faţa Curţii Europene  a  Drepturilor Omului, admiterea în magistratură,  organizarea sistemului judiciar în România, precum şi broşuri de informare editate de Curtea de Apel Craiova care cuprind informaţii concrete şi utile pentru justiţiabili.

Primirea şi înregistrarea participanţilor se va realiza în intervalul orar 1100 – 1200 în holul central al instituţiei, urmând ca vizita să se desfăşoare până la orele 13.

Totodată, Curtea de Apel Craiova adresează această invitaţie şi elevilor, studenţilor, reprezentanţilor societăţii civile şi tuturor celor interesaţi să cunoască şi să fie bine informaţi în legătură cu activitatea acestei instituţii.