Forțele de ordine intensifică acțiunile de prevenire a răspândirii Covid 19 în Craiova

503

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit IPJ Dolj, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 200 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 97 de societăți comerciale şi peste 50 de locaţii, precum şi aproximativ 50 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Dintre acestea 3 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.
De asemenea, se recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Reprezentanții IPJ Dolj mai spun că nu se dorește sancționarea cetățenilor, ci conștientizarea lor că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vor fi tolerate abateri de la prevederile legale.