Un nou parc industrial, Oltenia Business Park, va fi amenajat pe un teren, în suprafață totală de peste 180 de hectare, situat în comuna Coșoveni, fiind cea mai mare platformă economică din sudul României, realizată de autoritățile publice locale.

Demersul vizează dezvoltarea economică a Municipiului Craiova și a Județului Dolj prin atragerea de investitori care vor putea beneficia de toate facilitățile pentru a crea locuri de muncă, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

„Pentru noi este un moment deosebit și pot spune că este cea mai importantă investiție în ceea ce înseamnă infrastructura de dezvoltare economică. Pornim la un drum la capătul căruia vom realiza cel mai mare parc industrial din sudul României.

Suntem într-un parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova. Așa cum se știe, mai deținem două parcuri industriale, pe care le-am ridicat și cu ajutorul primăriei, și cu cel al doamnei primar Lia Olguța Vasilescu, platforme de afaceri care au rezidenți, au creat sute de locuri de muncă și pe acest model mergem și în prezent.

Ca dimensiune, noul parc are 180 de hectare, de departe cel mai mare, și vom încerca să atragem investitori care să aducă plus valoare, atât din punct de vedere economic, cât și din cel al înființării de locuri de muncă.

Dacă mergem conform graficului, rezidenții vor beneficia de utilități aduse la poarta fabricii, dar și de tot suportul pe care cele două autorități, Consiliul Județean Dolj și Primăria Municipiului Craiova, îl vor putea oferi.

Este un parteneriat care înseamnă dezvoltare economică pentru Dolj și pentru Craiova. Noul parc se află la zece kilometri de intrarea în oraș, ceea ce pentru investitori și pentru forța de muncă reprezintă o ofertă mai mult decât atractivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la sediul Palatului Administrativ, că pentru noua structură de afaceri și-au manifestat deja interesul aproape 20 de agenți economici, care au și depus solicitări în acest sens.

„Este un pas foarte important pe care l-am făcut astăzi. În sfârșit, avem cele 180 de hectare de teren necesare pentru a dezvolta cel de-al treilea parc industrial. Celelalte două sunt pline, iar High-Tech Industry Park chiar își caută forță de muncă, pentru că, deși în Craiova procentul șomajului este sub unu la sută, în restul județului este mai mare.

Noul parc se va realiza în comuna Coșoveni și sigur vom extinde transportul public către aceasta în momentul în care noua platformă economică va deveni funcțională.

Până atunci urmează să accesăm fonduri europene, astfel încât să putem ajunge în situația de a le oferi investitorilor utilități aduse până la poarta fabricii, dar și tot ceea ce este necesar într-un parc industrial. Am pierdut câteva oportunități în ultimii ani, pentru că au fost firme importante care ne-au întrebat despre terenuri de dimensiuni mari, iar noi nu le aveam pentru a le pune la dispoziție.

Acum putem să-i rechemăm și să ajungem acolo unde ne dorim cu toții: cel mai mic șomaj și facilități pentru angajații care vor deservi parcul. La ora actuală, avem 19 agenți economici care ne-au depus cereri pentru a beneficia de un loc în acest parc industrial și urmează să facem toate demersurile, astfel încât să-l dezvoltăm în viitorul apropiat”, a declarat primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, directorul Penitenciarului Pelendava, comisar-șef de poliție penitenciară Florin Rădulescu, a spus: „Eu mă bucur că am putut să-mi ofer sprijinul, mai ales că se creează o oportunitate în viitor să putem scoate la muncă persoanele pe care le avem în custodie. Este un aspect important și pentru ei, deoarece ajută la reintegrarea lor în societate și, eventual, la o viitoare angajare a lor.”

 

BIROUL DE PRESĂ