Pentru cine pregătește Giugea privatizarea Termoficării?

2827

Câteva precizări despre Termoficare Craiova, societate pe care Nicolae Giugea o vrea privatizată și despre care în ultimele zile aruncă pe piață tot felul de minciuni, doar dintr-un calcul politic, meschin, fără să se gândească nici o secundă la craioveni.

În primul rând, la falimentarea Termoficare Craiova a pus umărul, cu vârf și îndesat, Tatian Tudorache, în prezent coleg de partid cu Nicolae Giugea. Ca și în cazul RAT Craiova, vezi dezastrul lui Marinel Florescu cât a fost la conducere, PNL nu se uită în propria ogradă, și aruncă vina pe alții.

Este evident că Nicolae Giugea are informații, pentru că le ia direct de la sursă, de la cei care au distrus Termoficare Craiova.

În al doilea rând, din momentul în care a venit PNL la guvernare sunt foarte mari presiuni din partea Complexului Energetic ca Societatea de Termoficare Craiova să fie inchisă. Este cunoscut că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este un combinator, cu afaceri în domeniu, și care, cel mai probabil, cât este la butoane, își pregătește terenul pentru viitoare afaceri.

Rețeta este cunoscută deja, au folosit-o liberalii în domeniul Sănătății, la nivel national, acum aplică metoda la nivel local.

”Foarte desele avarii ale Complexului Energetic din ultima vreme ne-au pus pe gânduri. Au lasat craiovenii în frig mai multe nopți, aceștia neavând de unde să știe că avariile sunt ale Complexului Energetic.

Sunt presiuni foarte mari de la cel mai înalt nivel ca Termoficare Craiova să fie închisă.

Noi încercăm să ne facem treaba dar în astfel de condiții este foarte greu, cu toate că ne-am achitat datoriile la zi la CEO,  conform eșalonărilor cerute de ei”, a declarat Gheorghe Nedelescu, director Termoficare Craiova.

Cinismul celor de la Complexul Energetic a mers si mai departe, pentru că au cerut falimentul și închiderea Termoficare Craiova în plină iarnă, nepăsându-le nici un moment că vor lăsa în frig craiovenii. Sau poate ăsta era și scopul…

Mai mult decît atât, GUVERNUL PNL cere primăriilor să nu mai subvenționeze gigacaloria.

De ce insistă PNL să lase oamenii să moară de frig în case? Dacă nu le pasă de cei bolnavi , care nu se vor mai putea trata din lipsă de bani, de ce le-ar păsa de cei care mor de frig.

gazetadedolj.ro a scris despre planurile lui Nicolae Giugea de a privatiza Regiile neperformante din subordinea Primăriei Craiova.

Ce inseamna asta? Că omul nu vrea să își bată capul să caute soluții, va vinde Termoficare Craiova la o persoana privată, care va trebui să își scoată banii investiți într-o societate falimentară.

În primul rând își va recupera sumele de bani de la datornici, sub orice formă posibilă, pentru ca apoi să transforme afacerea într-una profitabilă.

Ca afacerea să fie una profitabilă prețul gigacaloriei trebuie să fie unul evident mai mare și va trebui să scape de datornici.

Cine nu își permite să plătească factura, rămâne fără căldură. Vine firma și îți oprește căldura.

Intrebarea este:  pentru cine pregătește Giugea privatizarea Termoficării?

Asta este politica PNL.