Peste 200 de amenzi în ultimele 24 de ore, în Dolj, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a răspândirii Covid-19

506

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

În mai multe localităţi din judeţul Dolj s-a instituit obligaţia purtării măstii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, astfel că, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine verifică și aceste aspecte, nerespectarea măsurilor individuale de protecție fiind sancţionate cu amendă cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

Reprezentanții IPJ Dolj reamintesc faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Dolj.

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 450 de oameni ai legii. Astfel, au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale, 220 de locaţii de interes, 190 mijloace de transport precum şi 28 de microbuze şcolare, fiind legitimate totodată peste 4300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 28.000 de lei. Dintre acestea, 207 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.