Top 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre parenting

0
490

Să fii părinte nu e floare la ureche, dar merită cu siguranță. Micuțul căruia i-ai dat viață este o responsabilitate imensă, dar și cea mai frumoasă binecuvântare. De multe ori, adulții ajung complet nepregătiți în lumea parenting-ului și le-ar prinde bine câteva informații înainte. 

Iată 7 lucruri pe care ar fi bine să le știi dacă urmează să devii părinte

  1. Câteodată, va trebui să minți

Despre Moș Crăciun, Zâna Măseluță, barze etc. În general, e foarte bine să discuți cu cel mic și să-i explici lucruri și situații. Însă, vor exista și momente în care imaginația ta va fi pusă la greu la încercare. Nu-i poți răpi bucuria, așa că va trebui să intri în joc. 

  1. Vor exista și momente mai puțin grațioase

Pozele artistice de pe Facebook și Instagram cu bebeluși nu arată și momentul în care părinții sunt acoperiți de vomă… sau de altceva. Da, e o parte din a avea copii. Tot merită. 

  1. Nu există un părinte perfect

Există o veste bună și o veste rea. Vestea rea e că nu vei fi niciodată un părinte perfect, vestea bună e că nici nu trebuie. Trebuie doar să fii un părinte care vrea să învețe și care dă tot ce poate. Vor exista greșeli și momente în care nu o să știi ce să faci, dar vei trece peste ele.

  1. Vei ajunge să-ți prețuiești mai mult părinții

Acum va veni momentul în care vei aprecia cu adevărat eforturile părinților tăi și te vei gândi că ei au reușit să facă totul să pară mult mai ușor decât este în realitate.

  1. Vei ajunge să prețuiești și mai mult alți părinți

Știi părinții pe care i-ai învinovățit pentru că au copii obraznici? E posibil să realizezi că i-ai judecat puțin cam aspru.

  1. O să cauți chestii pe Google de 10 ori pe zi

Vor fi multe momente în care te vei trezi căutând pe Google tot felul de lucruri legate de cel mic. Majoritatea vor fi alarme false, dar cel mai bine ar fi să apelezi la sfaturi specializate atunci când intervine ceva mai serios. Grupurile de mame sau articolele de net nu sunt întotdeauna o sursă de încredere. 

 

Când vine vorba de achiziții, ai grijă să apelezi la firme cunoscute și de încredere, mai ales dacă comanzi online. O variantă poate fi babyneeds.ro unde poți găsi tot felul de produse, chiar și pătuțuri pliabile!

  1. O să realizezi că ești capabil de mult mai mult decât ți-ai imaginat

Să fii părinte poate părea puțin înfricoșător, însă e una dintre cele mai speciale momente din viața unui om. Iubirea și dedicarea te vor face să treci mult mai ușor decât te-ai aștepta peste clipele dificile și să te descurci în situații în care nu te-ai fi așteptat înainte. O să faci multitasking la greu și o să te trezești uneori că într-o mână ții un copilandru de 20 de kilograme și în cealaltă 2 sacoșe de cumpărături.

Așadar, deși la început o să crezi că nu o să te descurci, vei învăța tot mai multe pe parcurs și la final te vei simți ca un super-erou. Mult succes!

Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.